21-10-15

Kabouter Pom en Kabouter Pruts

Gisteren vertelden we een verhaaltje over kabouter Pom en Pruts. Dit verhaaltje was het begin voor ons toneeltje.

Vandaag bedachten we samen wat we allemaal nodig hadden om te doen alsof wij Pom en Pruts waren. Bedjes, kaboutermutsen, blaadjes, takjes,... Alles werd  in de zaal klaargezet.

Het publiek zat klaar , de mensen van het geluid ook en de acteurs waren klaar.

Een korte inhoud van het verhaal .

Kabouter Pom gaat met zijn zoontje kabouter Pruts wandelen in het bos. Ze doen daar allerlei leuke dingen. Als het tijd is om naar huis te gaan wil Pruts niet naar huis. 'Waarom blijven we niet in het bos slapen?' . Samen maken ze een bedje van blaadjes en proberen ze te slapen. Pruts heeft het echter koud en samen gaan ze op zoek naar een huisje in het bos. Daar staan 2 kleine bedjes in. Pom valt direct in slaap maar Pruts hoort telkens andere geluidjes : woe woe woe , tik tik tik , ritsel ritsel, krak krak. Telkens maakt hij papa wakker omdat hij een beetje bang is. Hij vraagt ook steeds of hij bij papa in bed mag, papa zegt telkens dat het bed te klein is . Uiteindelijk heeft papa toch toe en vallen ze samen in slaap in het kleine bedje.

2 kleuters speelden Pruts en Pom, andere kleuters maakten de bijhorende geluidjes en de andere kleuters keken geamuseerd toe. Het was echt superleuk.

Wat we bijna vergeten waren was het schminken , het allerbelangrijkste .

Enkele sfeerfoto's, de rest kan je hier bekijken.

kabouter pom en kabouter pruts (13).JPGkabouter pom en kabouter pruts (15).JPGkabouter pom en kabouter pruts (16).JPGkabouter pom en kabouter pruts (17).JPG

17:25 Gepost door juf Silvie in schooljaar 2015-2016 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hier moest Fay toch wat meer uitleg geven ;) Maar zeer leuk om te zien! :D

Gepost door: Bo | 21-10-15

Ja kabouter Pom moest kabouter Pruts troosten hé ! Ze vertolkten de rol net echt . 't Was leuk om te doen .

Gepost door: Silvie | 24-10-15

De commentaren zijn gesloten.