10-01-15

Ik ben ziek !!

Samen met de kleuters zochten we na de vakantie naar een thema wat we graag nog in de klas zouden uitwerken . Er kwamen enkele ideetjes  ( maar die zijn voor later ) en er kwam ook ' de dokter' uit .

Iedereen dacht na wat we dan allemaal nodig hadden en hoe we onze klas konden herinrichten. Een huis van de dokter kwam in de poppenhoek , de wachtkamer kwam bij de boekjes en de apotheek kreeg een plaatsje naast de puzzels.

Wat waren er veel wachtenden in de wachtkamer, de dokter had het druk , mensen onderzoeken, medicijntjes voorschrijven, verbandjes leggen, ....

de wachtkamer.JPGbij de dokter   (2).JPGbij de dokter   (9).JPGbij de dokter   (10).JPGbij de dokter   (11).JPG
bij de dokter   (4).JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in de andere hoekjes werd het thema verder uitgediept . Kruisjes maken op verschillende manieren ( schilderen, met staafjes, met steekparels, ... )

kruisjes maken (5).JPGkruisjes maken (6).JPGmeten en kruisjes maken.JPGkruisjes maken (8).JPGkruisjes schilderen.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zandbak werd er volop ontdekt hoe je schuim kan maken en in de verschillende potjes kan krijgen .

schuimbak  (1).JPGschuimbak  (3).JPG

 

 

 

 

 

 

 

Ook de apotheek had veel medicijntjes te verkopen . De doosjes werden gesorteerd grote en kleine doosjes bij elkaar, pleisters, verbandjes, ...

apotheek.JPG

 

 

 

 

 

Als afsluiter van de week bezochten we een echte apotheek . Alles stond ook daar mooi gesorteerd . Voor één keer mochten we ook verder dan de kassa en eens een kijkje nemen in de lades met alle medicijnen en ook waar de apotheek zelf medicijntjes maakt .

 

op bezoek bij de apotheek (2).JPGop bezoek bij de apotheek (3).JPG

 

 

 

 

 

 

 

En nog een uitspraak van de kinderen die ik zeker met jullie wil delen : wie graag apotheek wil worden moet naar de 'apothekerschool' , wie graag dokter wil worden moet naar de 'dokterschool' en wie graag Mega Mindy wil worden moet naar de ' MegaMindyschool'.

15:04 Gepost door juf Silvie in schooljaar 2014-2015 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.